At headhunte er at netværke

Som headhuntere lever vi bl.a. af vores netværk. Derfor deltog vi den 25. og 26. marts i DSE messen i Lyngby, for at få mulighed for at møde de unge studerende og udbygge vores netværk.

 

 Illustration samtale

En ung fyr stryger målrettet gennem Oticon Salen på DTU, mens han scanner messestandene, han passerer undervejs. Han stopper brat foran GADEs messestand og spørger venligt:

,,Er det jer, som headhunter til den maritime branche? Jeg vil gerne have jer til at se på mit CV.”

Sådan begyndte DSE messen for GADE. Der var knapt gået et minut, fra messen åbnede og til den første studerende ankom til vores stand. En god start. Snart fulgte flere studerende efter, og vi fik pludseligt travlt. 

En mulighed for at netværke

DSE messen er en karrieremesse, som arrangeres af De Studerende Erhvervskontakt med det formål at skabe rammerne for, at studerende kan netværke med diverse virksomheder. Det er et budskab, som mange af de studerende på messen har taget til sig. Flere havde et katalog over messedeltagerne i hånden og gik målrettet efter de virksomheder, som har deres interesse. Nikolai, som læser til diplomingeniør i byggeri og infrastruktur, beskrev sine erfaringer med messen således:

,,Det er en rigtig god mulighed for at netværke med nogle virksomheder. Sidste år brugte jeg det meget, da jeg skulle finde et praktiksted og næste år, når jeg dimitterer, vil jeg bestemt bruge messen til at få mit første fuldtidsjob.”

Af samme årsag deltog GADE i karrieremessen – for at netværke med de studerende. Vi lever bl.a. af vores netværk og af at kende de rigtige kandidater. Derfor vil vi gerne i kontakt med dygtige kandidater, mens de er studerende. Selvom det ikke er her og nu, vi kan tilbyde dem en spændende stilling, så går der ikke mange år, før de er potentielle kandidater til vores klienter.

Search Box

Men selv for velforberedte studerende kan det være svært at tage det første skridt og kontakte en virksomhed. Derfor havde vi medbragt en Search Box til at bryde isen. I Search Boxen havde vi gemt nogle genstande relateret til den tekniske og maritime branche samt headhunter- og offshore-branchen. De studerendes opgave var at identificere genstandene ved at føle sig frem. De dygtige, som kunne gætte alle genstandene, var med i lodtrækningen om biografbilletter til to personer. Search Boxen fik meget opmærksomhed, og det førte til mange gode samtaler med de studerende. Samtidigt kunne de studerende få rådgivning omkring CV. For det er vigtigt, at man får fremhævet sine faglige og personlige kompetencer i sit CV. Det betyder bl.a., at man udover at skrive om sin erhvervserfaring også giver læseren af CV’et en forståelse for, hvordan man skiller sig ud fra mængden. Ligeledes er det relevant med en uddybning af sine ansvarsområder i forhold til sin erhvervserfaring.

Det var en rigtig god oplevelse for os at møde så mange dygtige unge mennesker og interessante virksomheder. Desuden fik vi skærpet vores fornemmelse af, hvad der rør sig i branchen. Hvad er det de unge gerne vil arbejde med? Hvad brænder de for i den tekniske branche og hvilken udvikling, er der ved at ske?

Alt i alt var DSE messen i Lyngby en stor succes for os og vi ser frem til at holde kontakten til de mange studerende, som vi fik chancen for at hilse på. 

 

Læs også

Kontakt: T: +45 70 70 10 30 · M: info@gade.com
link · face · print2