Headhunting i udvikling

Headhunting branchen er i konstant udvikling og dette gælder også for måden hvorpå man headhunter. Tidligere noterede man alt på papir og opbevarede det i komplekse arkivsystemer. I dag lever vi et papirløst samfund, hvor næsten alt bliver gemt elektronisk. Internettet og mobiltelefoni har samtidigt øget tilgængeligheden og bidraget med nye værktøjer så som det sociale medie LinkedIn.

Gade 000022893316Low

Færre ingeniører giver mere konkurrence

I dag har mobiltelefoni og internettet gjort det nemmere at komme i kontakt med kandidater. Headhunting processen er blevet mere fleksibel og hurtigere end tidligere, bl.a. fordi det er muligt at ringe til kandidaterne på deres mobil. Men på grund af manglen på ingeniører er der en større efterspørgsel på specialiserede kandidater, end der er ledige på markedet. Derfor er konkurrencen om de bedste kandidater intensiveret blandt virksomhederne og efterspørgslen på headhunting er steget. Det har medført, at headhunting virksomheder markedsfører sig væsentligt mere end de gjorde tidligere.

Dette betyder ikke, at diskretionen er kastet på hylden – det er til stadighed en meget vigtig del af headhunting. Men hvor headhuntere ikke havde så meget konkurrence tidligere, er antallet af headhuntere vokset og samtidigt behovet for synliggørelse bl.a. gennem markedsføring. Desuden er det blevet vigtigt at holde sig opdateret omkring udviklingen i branchen samt hvilke redskaber, der er tilgængelige og anvendelige f.eks. LinkedIn.

Men LinkedIn er ikke en erstatning

Det nye – eller rettere nyere - skud på stammen er det sociale medie LinkedIn. En platform hvor alle og enhver kan oprette et online CV. Det har forandret rekrutteringsbranchen. Dog ikke i samme grad, som man skulle tro. Det er stadig væk et omstændeligt arbejde at headhunte og opspore de rette kandidater. I GADE handler headhunting ikke om at søge efter kandidater på LinkedIn, da det er vores erfaring, at LinkedIn endnu ikke har nået det stadie, hvor det kan erstatte vores nuværende arbejdsmetoder. Bag vores valg af kandidater ligger der en kompliceret search proces, hvor LinkedIn er et udmærket hjælpemiddel, men ikke en erstatning.

Brugen af LinkedIn kan dog ændre sig i takt med den digitale udvikling. I USA bruges de sociale medier allerede i udbredt grad til at headhunte – her benyttes ikke kun LinkedIn, men også Facebook og Twitter. Når vi ser på den udvikling, som er sket i de sidste 30 år, er det meget muligt, at vi kommer til at se en ny bølge inden for headhunting. Men lige meget hvordan arbejdsmetoderne ændrer sig, så forbliver vores mål det samme; at levere den bedste ydelse til vores klienter. Dette gør vi ved at identificere, opspore og tiltrække de rette kandidater til vores klienter.

Ønsker du at læse mere om headhunting, og hvordan GADE kan hjælpe dig, så kontakt os på tlf. +45 70 70 10 30 eller læs mere her.

 

Læs også

Kontakt: T: +45 70 70 10 30 · M: info@gade.com
link · face · print2